Hvordan søke Frifond?

Dette er en steg-for-steg-gjennomgang av hvordan du søker om støtte fra Frifond.

Det er enkelt å søke støtte fra Frifond! Først må du sjekke om vi kan støtte prosjektet deres, og om det er Frifond musikk, Frifond teater eller Frifond barn og unge som passer for dere.

For å gjøre det bruker du dette skjemaet.

Om det er sannsynlig at vi kan støtte prosjektet ditt kommer denne boksen opp. For å gå videre velger du «Søk støtte».

Første møte med søknadssystemet

Søk støtte-knappen tar deg videre til vårt (dessverre litt udaterte) søknadssystem. Vi jobber med å oppdatere systemet og forbedre brukeropplevelsen.

Der må du huke av på alle punktene i en sjekkliste. Når du har gjort det kommer det opp en ny boks, hvor du kan fylle inn e-postadressen din. Adressen du bruker der, blir ditt brukernavn i Frifond-systemet.

I Frifond musikk ser det slik ut:

Opprett bruker

Etter at du har fylt inn e-postadressen din, får du mulighet til å opprette bruker. Det ser slik ut:

Når du trykker på Opprett bruker, vil systemet vårt sende en epost til den epostadressen du har oppgitt. For å kunne gå videre i søknadsprosessen må du trykke på lenken i eposten. Husk å sjekke spam-filteret ditt, innimellom havner de automatiske epostene våre der.

Fortell om gruppen din

Følger du lenken i eposten, havner du tilbake inn i søknadssystemet. Da får du muligheten til å fylle inn mer informasjon om gruppa du søker på vegne av.

Det kan for eksempel se slik ut:

Fortell om prosjektet deres

Neste steg er å beskrive det dere vil gjøre – altså det som i søknadssystemet vårt heter «tiltaket».

Her er det viktig at dere gir informasjon om hva dere skal gjøre, hva dere vil gjøre med pengene dere får fra Frifond, at prosjektet deres er lokalt og skal foregå der dere bor. Husk at Frifond ikke støtter utgifter til reiser, ettersom det dere søker om støtte til skal skje lokalt.

Hvis du trenger søknadstips kan du finne det her.

Sett opp et budsjett

Nå har tiden kommet for å sette opp et budsjett. Her må du legge inn hver enkelt budsjettpost hver for seg. Inntektene er støtten fra Frifond musikk. Husk at hvis dere har flere inntekter enn Frifond-støtten må dere også oppgi disse inntektene i budsjettet.

Utgiftene er de planlagte utgiftene deres. Det er viktig at budsjettet stemmer overens med det dere har skrevet at dere trenger penger til i søknaden. Her ser man at utgiftene i dette eksempel-prosjektet er leie av lysutstyr, leie av lydutstyr, leie av scenen i parken og maling og stoff til backdropet, og at utgiftene til sammen utgjør like mye som de planlagte inntektene til prosjektet.

Husk at hvis prosjektet deres går i overskudd, kan Frifond kreve at dere betaler tilbake de pengene dere fikk som ble til overs.

Etter at du har laget et budsjett for prosjektet er du nesten ferdig med søknaden din!

Bekreft at du har forstått retningslinjene

Siste punkt i søknadsprosessen er forhåndsvisning av søknaden og levering!

Det ser sånn ut:

Der må du bekrefte at du har lest og forstått retningslinjene, det som i søknadssystemet vårt heter vilkårene, for den støtteordningen du søker støtte fra.

Etter at du har trykket bekreft er søknaden levert!

Vi i Frifond har som regel mellom fire og fem ukers behandlingstid på søknadene våre – noen ganger er den kortere, andre ganger er den litt lengre. Du vil få en epost fra oss når søknaden din er ferdig behandlet.

Har du en idé du trenger penger til?

Vi støtter grupper som vil starte et prosjekt i nærområdet sitt. Sjekk om du kan få støtte under.

Jeg vil søke støtte for å

Gå videre