Det hele startet som en gruppechat på Facebook

120 personer var samlet for å strikke da Strikkeklubben arrangerte strikkekafé

Foto: Augusta Andreassen

Kort om prosjektet

Når

Januar 2019

Hvor

Tromsø

Hva

Strikkekafé

Fikk støtte fra

Frifond barn og unge

En gruppechat på Facebook ble til en strikkeklubb med 120 deltakere etter at Maren Irene Gåre Bakkevoll (21) og noen venner arrangerte strikkekafé med støtte fra Frifond barn og unge.

De forventet at 20 personer skulle delta, og håpet på 50, men da Strikkeklubben arrangerte strikkekafé i Tromsø sentrum, møtte hele 120 personer opp med strikkepinner. Målgruppa var unge i alderen 18-24 år, men folk i alle aldre møtte opp.

Stor suksess

Noen tok med seg egne strikkeprosjekter, mens andre hadde lite kjennskap til strikking fra før. Strikkeklubben hadde strikkepinner til utlån for de som ikke hadde utstyr selv og serverte pizza til de fremmøtte.

– Det er ikke alle som er så heldig å ha en bestemor eller mor som er flink til å strikke og kan lære bort. Det var fint å se folk hjelpe hverandre og dele tips og triks, sier Bakkevoll.

Åpent for alle

På strikkekaféen var det både erfarne og nye strikkere. Foto: Augusta Andreassen

Det hele startet som en gruppechat på Facebook hvor man kunne si ifra om man satt et sted og strikket, og ønsket selskap. Vennegjengen ville lage noe større, og kom opp med idéen om å arrangere en strikkekafé åpen for alle.

Gruppechatten som startet med kun et fåtall personer, rommer i dag 150 strikkeglade medlemmer. Strikkeklubben ønsker å gjenta suksessen, og kommer til å følge opp med flere arrangementer.

Frifond barn og unge

Søknaden om støtte til strikkekafé var Bakkevoll sin første Frifond-søknad.

– Søknadskjemaet var enkelt å fylle ut og det gikk ikke lang tid før vi fikk svar på søknaden. Det er enkelt å komme i kontakt med saksbehandler dersom man har spørsmål, sier Bakkevoll.

 

Vil du også ha penger til strikkekafé? Eller kanskje noe helt annet? Send oss en søknad!

Har du en idé du trenger penger til?

Vi støtter grupper som vil starte et prosjekt i nærområdet sitt. Sjekk om du kan få støtte under.

Jeg vil søke støtte for å

Gå videre