Enebakk barne- og ungdomsteater

Skuespillere mellom 9 og 57 år rocket julen inn med dans, sang og teater. Frifond teater støttet produksjonen med 40 000 kroner.

Kort om prosjektet

Når

Desember 2019

Hvor

Enebakk

Hva

Teater

Fikk støtte fra

Frifond teater

Litt om gruppa

Enebakk barne- og ungdomsteater fremførte stykket «Fjøsnisser i juleknipe» av Espen Rolstad på Flateby samfunnshus.

To heldige Frifond-utsendinger kjente at julestemningen kom sigende allerede på bussturen ut til Enebakk. Snøen dalte over hustakene langs veien, og Oslo-grytas mas og kjas var som en fjern drøm da vi gikk av bussen på Flatebysenteret. Vel fremme på huset ble vi ønsket hjertelig velkommen. Da vi hadde kommet oss gjennom kioskkøen og kjøpt hver vår hjemmelagde godtepose, var det ingen tvil om at begge to var klare for å møte fjøsnissen.

Rock’n’roll og familiedrama

Og fjøsnissen dukka opp. En hel haug av dem, faktisk! To timer senere hadde de flinke skuespillerne i Enebakk barne- og ungdomsteater tatt oss gjennom en morsom historie med alt man kan ønske seg av rock’n’roll, familiedrama og julestemning! Skuespillerne på scenen var fra 9 til 57 år gamle, og imponerte med sangnumre, dans og replikker som satt akkurat som de skulle.

Fra venstre: Styreleder Randi Bjørkelid, koreograf, regiassistent og nisse-borgermester Anne Opheim og regissør Ken Dahle.

Studerer teater videre

Etter forestillingen fikk vi en prat med tre av personene bak teateret, nemlig regissør Ken Dahle, Randi Bjørkelid som er styreleder i teateret, og Anne Opheim som var både koreograf, regiassistent og borgermester i stykket.

Dahle startet opp teateret i 2003, og holder koken selv om det er mange år siden hans barn var ferdige i teateret. Årsaken er det gode miljøet, og at det er gøy å jobbe med unge mennesker som utvikler seg.

– Det er flott at mange av de som har vært med i teateret opp gjennom årene har studert teater videre, både på videregående skole og høyskolenivå, sier han.

Alle får bli med

Bjørkelid er begeistret for jobben Dahle gjør som regissør.

– Han er unik i at han er flink til å jobbe med hvert barn, og gir dem utfordringer og utvikler dem, sier hun.

Hun trekker også frem det gode miljøet i gruppa. Det er ikke noe som er selvsagt, men noe de er flinke til å jobbe med i teateret. Nettopp det å være et inkluderende og utviklende miljø er en grunntanke i teaterlaget.

– Vi har audition, men alle får bli med, så lenge de tør å stå på scenen, sier Bjørkelid.

Også Opheim trekker fram fellesskapet som den viktigste grunnen til å være med i år etter år.

– Men alle som har lyst til å bli gode skuespillere, får lov til det, sier hun.

Hun har vært medlem i EBU siden 2010. I tillegg synes hun det er veldig gøy med kombinasjonen teater, dans og musikk som Enebakk barne- og ungdomsteater stort sett driver med. Det er det vanskelig å være uenig i!

Har du en idé du trenger penger til?

Vi støtter grupper som vil starte et prosjekt i nærområdet sitt. Sjekk om du kan få støtte under.

Jeg vil søke støtte for å

Gå videre