Frifond-støttet kortfilm mottok åtte priser

En vennegjeng fra Flateby/Oslo har laget en prisbelønnet kortfilm med navn Not Quite Lost.

Foto: Ali Sultan Arshad

Kort om prosjektet

Når

Januar 2020

Hvor

Flateby/Oslo

Hva

Kortfilm

Fikk støtte fra

Frifond barn og unge

Litt om gruppa

En kreativ vennegjeng fra Oslo og Flateby som lager kortfilm

Frifond gir hvert år støtte til en rekke filmprosjekter rundt om i landet. Vi har støttet alt fra skrekkfilmer, actionfilmer, komedier, drama og dokumentarer til musikkvideoer, kunstfilmer og dansevideoer.

Not quite lost

En av filmene som har mottatt støtte fra Frifond er den 11 minutter lange kortfilmen Not quite lost. Gjengen fra Flateby og Oslo med Kristian Repshus (21) og Patrick Jacobsen (21) i spissen hadde en historie de ønsket å fortelle. I alt var 11 personer involvert i å lage filmen. For å kunne fortelle historien på en troverdig måte og for at resultatet skulle blir så bra som mulig søkte de om støtte fra Frifond. Støtten ble brukt på leie av nødvendig filmutstyr, transport av utstyret og mat under innspillingsdagene.

Under innspilling av en av scenene i filmen. Foto: Patrick Jacobsen

Uten å spolere for mye, handler filmen om en person som har tatt noen feil valg i livet etter en traumatisk hendelse. Man får etter hvert innblikk i tankene hans, og noen svar på hvorfor han oppfører seg som han gjør. Filmen starter på et mørkt sted, men litt etter litt går karakterens situasjon mot det bedre. Gruppa ønsket å etterlate seerne med en følelse av håp, og et budskap man kunne ta med seg videre i eget liv.

Det er mye som må være på plass under en filminnspilling. Foto: Jean Nicolai Danielsen

Over all forventing

Filmen er spilt inn på engelsk, og sendt til en rekke filmfestivaler i utlandet. Etter å ha fått en rekke nominasjoner fikk de hele åtte priser. Blant annet for beste skuespiller, beste regi og beste redigering.

Gruppa har lært mye gjennom prosessen, og de gode tilbakemeldingene har skapt stor motivasjon hos de unge filmskaperne. Planen videre er å lage større og større prosjekter, og se hvor langt de kan nå.

Kortfilmen kan dere se her.

Foto: Ali Sultan Arshad

Drømmer dere om å lage deres egen film?

Det er ikke gratis å lage film. Frifond kan ikke hjelpe dere med kjøp av filmutstyr, men vi kan gi dere støtte til å leie filmutstyret dere trenger. I tillegg trenger dere kanskje å leie location? Mat og drikke under innspillingsdagene? Rekvisitter, sminke og kostymer? Bil til å frakte utstyr? Alt dette kan dere søke om støtte til fra Frifond!

Noen ting det er viktig å huske på:

  • For å søke Frifond må man være en gruppe på minimum tre personer, og 1/3 av gruppa som søker må være under 26 år.
  • Frifond kan ikke gi støtte til enkeltpersonforetak eller bedrifter. Dersom noen i gruppa har dette, må det holdes helt utenfor filmen dere søker om støtte til.
  • Frifond gir støtte til lokal aktivitet. Det betyr at dere må lage filmen i den kommunen dere bor.
  • Frifond gir støtte til frivillig aktivitet. Det betyr at dere ikke kan betale noen for å lage filmen for dere.

Spørsmål? Ta kontakt med oss på hei@frifond.no.

Har du en idé du trenger penger til?

Vi støtter grupper som vil starte et prosjekt i nærområdet sitt. Sjekk om du kan få støtte under.

Jeg vil søke støtte for å

Gå videre