Jubileumsfest med filmklubben

Gamlebyen barnefilmklubb feiret 15-årsjubileum. Jubileet ble markert med popcorn, prisutdeling og barnefilmfestival.

Foto: Espen Evjenth/Frifond

Kort om prosjektet

Når

Mars 2018

Hvor

Oslo

Hva

Filmklubb

Fikk støtte fra

Frifond barn og unge

Hvor mye

-

Litt om gruppa

Gruppa som setter opp film er ikke så stor, men de samler 40 til 60 barn til hver filmvisning

Forventningsfulle barn småløper frem og tilbake i gangen, mens lukta av nypoppet popcorn sprer seg ut over hele lokalet. Filmklubben skal feire 15-årsjubileum, med utdeling av vandrepokalen Gullkarpen og visning av filmen Katteprinsen.

Har vært med siden oppstarten

Innerst  i gangen sitter Kandida Zweng ved billettbordet. Hun har drevet filmklubben siden oppstarten for femten år siden. I år har de fire til fem filmkvelder i semesteret i tillegg til en årlig filmfestival. Årets filmfestival har vart i tre dager, og avsluttes med kveldens filmvisning.

Kandida Sweng er initiativtaker til filmklubben. Foto: Frifond

Det koster 20 kroner å komme inn hvis du ikke er medlem. For medlemmer er det helt gratis. Jentene som står først i køen vil betale med en 200-lapp. Det får de gjøre, men de må love å ha med et mindre beløp neste gang.

Klubben har blant annet fått støtte til innkjøp av billetter, og viser at du trenger ikke søke om mye penger for å ha et feiende flott Frifond-prosjekt på trappene.

Populært tilbud

Filmklubben holder til på Gamlebyen skole i Oslo, og er for barn i alderen åtte til tolv år. Det startet som et skoleprosjekt for femten år siden, men har med tiden blitt en selvstendig klubb. Kandida forteller at det er mye arbeid å holde klubben i gang, men at hun ikke har lyst til å slutte å gjøre noe som bringer så mye glede.

En periode var det så stor interesse for klubbens filmvisninger at det holdt på å bli uforsvarlig mange tilstede i lokalene. Da ble det innført en nedre aldersgrense. Tilbudet er fremdeles populært – nå kommer det mellom 40 og 60 barn på hver visning.

Utdeling av vandrepokal

Før dagens filmvisning er det prisutdeling. Siden klubben holder til i skolens lokale, får elevrådet på skolen holde kåring av årets beste elevproduserte film før kinoen.

Animasjonsfilmen Ørken stikker av med seieren. Den er produsert av tre sjetteklassinger og vant på grunn av sin bruk av morsomme animerte bevegelser.

Premien er kinobilletter og den svært høythengende vandrepokalen Gullkarpen – formet som intet mindre enn en gyllen karpefisk.

Vil dere også lage filmklubb dere dere bor?

Sjekk om dere kan få støtte fra Frifond barn og unge.

Jeg vil søke støtte for å

Gå videre