Kortfilm om en ballerina under press

Lene, Charléne og Ulrik har laget en visuelt spennende film om en ballettdanser i Oslo.

Kort om prosjektet

Når

Oktober 2018

Hvor

Høyskolen Kristiania

Hva

Kortfilm

Fikk støtte fra

Frifond barn og unge

Hvor mye

-

Litt om gruppa

Gruppa består av tre filmskapere som har jobbet med filmen i to år

Filmgruppa har lånt et lokale av Høyskolen Kristiania til å vise frem filmen sin, og står ved inngangen når publikum kommer inn for å vise dem hvor de beste plassene er.

Fra venstre: Charléne Johansen (regi og manus), Ulrik Lohne Enersen (foto og co-produsent) og Lene Anita Sollie (manus og produsent). Foto: Frifond.

Veldig visuelt

Pointe handler om en ballettdanser som skal inn til audition. Det blir gjort tydelig at hun gruer seg og sliter med prestasjonsangst, noe som fører til at hun ikke viser noe glede over dansingen gjennom hele filmen.

Selv om gruppa har måttet holde innspillingen til én location så har de lykkes med å lage en veldig visuell film. De har turt å gå tett på og stole på skuespillerne sine. Det at skuespillerne klarer å levere såpass uttrykksfulle prestasjoner gjør at de bærer en film som ikke har hatt muligheten til å bruke hele den bredden av virkemidler som er tilgjengelig for produksjoner med større budsjett. Slik viser filmen godt hvilke muligheter det er som ligger i små budsjetter.

Lang prosess

Det har tatt lenger tid å lage filmen enn planlagt, men filmskaperne sier de har lært mye av prosessen. Mye ved prosjektet endret seg underveis, noe de har oppdatert Frifond om fortløpende.

De sier de ble møtt med raske tilbakemeldinger og mye forståelse, og at det er fint med en lavterskel støtteordning som unge filmskapere som ikke kan få midler fra de profesjonelle støtteordningene kan søke på. De vet ikke hvordan de skulle ha laget filmen uten. Frifond heier på unge filmskapere!

Har du en idé du trenger penger til?

Vi støtter grupper som vil starte et prosjekt i nærområdet sitt. Sjekk om du kan få støtte under.

Jeg vil søke støtte for å

Gå videre