#Metoo-teater med midler fra Frifond

I 2018 delte Frifond teater ut 6,2 millioner kroner til over 200 prosjekter. En av teatergruppene som fikk støtte er Scenelusa produksjoner, som fremførte forestillingen «I grenseland» på Rampelysfestivalen.

Foto: Scenelusa produksjoner

Kort om prosjektet

Når

2018

Hvor

Oslo

Hva

Teaterstykke

Fikk støtte fra

Frifond teater

Litt om gruppa

Mer om Scenelusa Produksjoner finner du på nettsiden deres: http://www.scenelusa.com/

Scenelusa Produksjoner fikk i 2018 støtte fra Frifond teater for å sette opp stykket «I grenseland» på Rampelysfestivalen. «I grenseland» er et teaterprosjekt som utforsker hvordan man kan ta opp et vanskelig tema, som #metoo, med teater som uttrykksform. Deltakerne er ungdommer i alderen 13-20 år og aktive skapere av forestillingen ved å utforske egne og andres historier, refleksjoner og tanker rundt grensesetting, gråsoner, maktbalanser og kjønnsroller.

Produsent Anna Opland Stenersen, forteller at Frifond-midlene har gitt dem mulighet til å arrangere teaterworkshop for barn og ungdom.

– Pengene ble brukt til å gjennomføre arrangementer, blant annet til øvelser, lys, lyd, teknikk og honorar til instruktører. Uten penger er det vært vanskelig å få til noe, så vi er avhengige av hjelp til finansiering, sier Stenersen.

Rampelysfestivalen 2019 samler 23 teatergrupper på Vega scene i Oslo mellom 3. til 12. mai og er Norges største teaterfestival for og med barn. Sjekk ut rampelysfestivalen.no for program!

Har du en idé du trenger penger til?

Vi støtter grupper som vil starte et prosjekt i nærområdet sitt. Sjekk om du kan få støtte under.

Jeg vil søke støtte for å

Gå videre