Se hvem som har fått støtte fra Frifond! > Se hvem som har fått støtte fra Frifond teater i 2021

Se hvem som har fått støtte fra Frifond teater i 2021

Her ser du hvem som har fått støtte fra Frifond teater så langt i 2021
SøkergruppeProsjektProsjektbeskrivelseInnvilget beløpFylkeKommune
Åsen Barne- og UndomsteaterÅBUT 2021 KardemummebyÅsen Barne- og Ungdomsteater har siden 1987 satt opp en årlig teaterforestillinger i Kongsberg. Frem til 2016 ble forestillingen holdt i gymsalen på Gamlegrendåsen skole. De siste årene har vi tatt steget opp til Kongsberg Musikkteater som er et stort løft økonomisk, men som gir mye bedre forhold for både skuespillere og publikum. Teateret er
foreldrestyrt. Skuespillerne er fra 10 til 16 år. Årets forestilling er Torbjørn Egners "Kardemummeby". Vi har 5 forestillinger i perioden 28. - 31. august 2021. Øvingene starter tidlig på høsten, med øvinger hver mandag og ca. en helg i måneden.
40000,00VikenKongsberg
ASKELADDEN - DET LEKENDE TEATERVerdens rom - en forestilling med Askeladden - det lekende teaterAskeladden – det lekende teater – består for øyeblikket av to grupper: en ungdomsgruppe og en familiegruppe, som imidlertid samarbeider tett. Vi øver én helg i måneden. Fra sommeren 2019 har vi improvisert fram en forestilling som det var meningen å framføre i mai 2020, men pga. Covid 19-krisa har den måttet bli utsatt. Vi arbeider nå fram mot en forestilling seinhøstes.
Denne gangen lager vi en science fiction-forestilling hvor befolkninger på ulike planeter først er isolert, for siden å møte hverandre. Underveis opplever vi segregering, utenforskap, hjernevasking, fjerning av selvstendige tanker og følelser. Det foregår en kamp mot det "onde" som kontrollerer menneskene, og vi erkjenner hvordan vi trenger alle med sine særegenheter, i samarbeid, for at alle skal bli virkelig frie. I vår har vi hatt noen øvelser på Zoom, og da oppstod fort ideen om å utnytte opplevelsen av isolasjon og den begrensede muligheten for å overskride den innen rammen av digital kommunikasjon. Vi lengtet bort fra våre isolerte planeter! Motsetninger og forening mellom voksne, ungdommer og barn er en viktig del av tematikken. En helt i forestillinga er en marihøne, som har rollen som budbringer.
Askeladden arbeider med profesjonelle instruktører som også bidrar med skriving av manus basert på barnas, ungdommenes og de voksnes ideer og improvisasjoner. Vi har meget gode erfaringer med de dyktige instruktørene Ingrid Holøs og Ranveig Thon Bjørnestad.
40000,00OsloOslo
BBUTAlice i UnderlandAlice i Underland er en omskrevet versjon av Alice i Eventyrland. Vi er idag 17 barn og ungdommer som øver på sang og manus under noe krevende corona forhold. Kostymer og annet begynner og bli ferdige.40000,00OsloOslo
Bittelitt TeaterBittelitt TeaterVi er tre 20-åringer som skal sette opp teaterstykket "Som torden" av Niels Fredrik Dahl. Vi tar utgangspunkt i Dahls tekst, men fordi teksten opprinnelig er skrevet for fem skuespillere bearbeider vi teksten og rollene. Vi står for både regi og skuespill selv, og all musikk vi skal benytte oss av spiller vi på instrumenter på scenen.

Stykket handler om tre søsken som hvert år møtes i farens stue. Faren har forsvunnet , men de vet ikke om han har forlatt dem eller har dødd. Karakterene har ulike og motstridende meninger og utfordringer, og det er deres relasjon vi ønsker å fokusere på. Vi får et innblikk i hva som kan skje med de som blir igjen, hvordan det kan være å leve i uvitenhet og hvordan ulike mennesker forholder seg til døden. Stykket er dramatisk, komisk og nifst. Karakterene vi skal sette oss inn i er den yngste broren som er blitt blind og som har problemer med voldelighet, den mellomste søsteren som i familien føler seg forsømt, og den eldste søsteren som etter farens forsvinning har tatt på seg en slags morsrolle.

Målet med dette prosjektet er å utfordre og utforske oss selv som skuespillere. Vi ønsker å skape, lære og ha det gøy, og gleder oss masse til å jobbe med og fremføre «Som torden».
40000,00OsloOslo
BREIDABLIKK TEATERVERKSTED25 års JubileumsshowDet er på ingen måte ukjent at 2021 er et svært vanskelig år å produsere en forestilling i. Vi har jobbet alternativt og innovativt, og har terpet over nett, og «live» med grundig smittevern.

All den tid Breidablikk Teaterverksted er 25 år dette skoleåret, har vi laget et «smittevennlig» show, tilpasset situasjonen, i Sandefjords «storstue» - Hjertnes Kulturhus. Forestillingen består av utdrag fra samtlige produksjoner vi har hatt oppigjennom årene. I år er det dermed «kun» 60 ungdommer som skal i ilden.
Tiltaket er, som alltid, ment som et inkluderende prosjekt hvor alle som har lyst kan delta med de kvalifikasjoner de har.

Da vi i år må ha showet i Hjertnes Kulturhus for å ivareta smittevern påløper det flere kostnader enn normalt. Leien av storsalen er i seg selv kostbart og det må hyres inn flere eksterne teknikere. Dette ved siden av de mer vanlige kostnadene til instruksjon mm. Slik vi ser det er det svært viktig at vi får gjennomført årets prosjekt i år. Jubileumsshowet er et viktig sosialt tiltak for ungdommene våre som har opplevd en vanskelig tid med covid-restriksjoner.
40000,00Vestfold og TelemarkSandefjord
BRØNNØY BARNETEATERAskepott 2021Vi skal sette opp stykket "Askepott og LIllemus-Mei" Av Bjørn Endreson. Det planlegges 2 forestillinger av stykket i juni. 40000,00NordlandBrønnøy
COLLEGIUM ALFACollegium Alfa lager jubileumsrevyCollegium Alfa arrangerer og gjennomfører revy annet hvert år. I oktober 2021 fyller foreningen 10 år, og i den anledning skal det lages jubileumsrevy. Det blir den fjerde revyen foreningen lager. Revyen vil vises på Studentsamfunnet i Ås, men være åpen for alle over 18 år. Målet med revyen er å fremme samhold, kreativitet og trivsel, samt å skape et kulturelt uttrykk som skal underholde studenter og andre kulturinteresserte i nærområdene. Revyprosjektet vil bidra til læring og utvikling for Collegium Alfas medlemmer. Gjennom å arbeide med revy vil mange av medlemmene prøve noe helt nytt, og man får utforske nye fagområder og muligheter. Revyarbeidet vil skape inkludering og fremme samhold og trivsel i studentmiljøet.
Planleggingen og det administrative arbeidet er i gang, men selve revyperioden og fremføringen blir ikke før høsten 2021. Vi håper dere kan hjelpe oss med å virkeliggjøre jubilumsrevyen vår 2021.
40000,00VikenÅs
DE MUNNFULLEDrømmearkivetProsjektet «Drømmearkivet» har vokst frem av ønsket om å skape noe positivt , fargerikt og samlende i en vanskelig tid.

I Drømmearkivet møter vi Vera, en person med lite til overs for drømmer. Hun har gitt opp drømmer og fantasier, fordi skuffelsen over å ikke oppfylle sine drømmer for henne er større enn gleden ved å drømme dem. Gjennom en eksentrisk drømmearkivar blir Vera konfrontert både med egne drømmer og minner som viser hvordan hun er blitt som hun er blitt. Vi får se scener fra en lykkelig barndom fremstilt gjennom dans, videoinstallasjon og akrobatikk. Sentralt står Veras far, som hun elsket svært høyt, men som døde i en ulykke mens han forsøkte å oppfylle en drøm.
Vera blir tilskuer til scener fra sitt eget liv, og i disse scenene blir hennes rolle spilt av legemstore figurer – først barnet Vera, så den voksne og til slutt den gamle. Gradvis går det opp for Vera at hun har valgt bort en vesentlig del av livet, og at uten drømmer har hun ingenting å etterlate seg. Hun velger å sette drømmene fri i et fargerikt og håpefullt kaos.

Etter en lang og krevende tid der kulturlivet har vært preget av mange «du kan ikke» vil vi fokusere på hva som er mulig.
Vi ønsker å lage en forestilling som, istedenfor å være hemmet av gjeldende smittevernregler, ser på reglene som et sett dogmer vi setter for oss selv. Hva kan vi skape innenfor disse rammene? Forestillingen vil øves og gjennomføres i kohorter, og både scenografi og garderober planlegges deretter.
40000,00Vestfold og TelemarkTønsberg
EBKAfterskiVi vil lage teater. Initiativtaker for prosjektet er Erik Barlinn Korvald. Erik har manusansvar og Mikkel Gundelach har regi, Jenny Engh er produsent.
Forestillingen handler om en guttegjeng som finner et kort med 3 milliarder kroner, de bestemmer seg for å gjøre det beste de vet; å ha afterski for alltid. De låser seg inne i en leilighet. En dag dukker personen som eier kortet opp! Tema og visjon er utdypet under “målgruppe”.
Lørdagene 16/1 - 6/2 skal vi ha workshop. Da skal tekst- og sceneutkastene som Erik har skrevet bearbeides av skuespillerne. Arbeidet ledes av Mikkel. Erik utarbeider nytt utkast til hver workshop basert på innspill fra skuespillerne. Skuespillerne skal få mye rom og ta stor del i utformingen av stykket. Prøveperioden starter mandag 8/2 og varer til premieren 20/2. Vi planlegger 4 forestillinger. Pandemien gjør det usikkert hvor mange publikummere vi kan ha, og er det strenge restriksjoner vil vi vurdere å spille flere forestillinger. Vi ser også på muligheten for å filme forestillingen slik at den kan gjøres tilgjengelig for flere.
Vi skal leie et lokale i Grefsenveien 28 i Oslo. Der skal vi bygge tverrsnittet av et hus/en leilighet som forestillingen skal skje inni (titteskapsaktig), Ole Petter Ribe har ansvar for scenografien, men det settes av tid så alle kan være med på dette arbeidet i prøveperioden. Thomas Gallagher rigger og avvikler det tekniske. Det er behov for å leie lyd- og lysutstyr.
40000,00OsloOslo
FANTEFØLGETeatersportkonkurranse3 teatergrupper har denne våren jobbet med teatersport og vi kjører en storstilt teatersport konkurranse som avslutning på prosjektet. (Innenfor de koronarestriksjoner som er på det tidspunktet)28000,00RogalandTime
FORELDREALVERTeater og sirkusPga corona så har vi bare teater og sirkus som trening og øvelse i mestring på scene.
Vi jobber hver uke med en stor gruppe barn , jobber oss inn i roller som vi forhåpentligvis kan sette sammen til et stykke kanskje til jul. Vi må leie inn en mann som pleie ha sirkustrening på skoler. Vi ønsker å bygge opp et stykke rundt Pippi på skole og sirkus .
16000,00Vestfold og TelemarkTinn
FORENINGEN HØVIK BARNETEATERTrollmannen fra Oz 2021Vi setter opp forestillingen Trollmannen fra Oz. Fin forestilling med masse flotte roller og passende utfordringer for medlemmene.40000,00VikenBærum
ImprolagetImprofest på Edderkoppen 2021Vi har tidligere spilt Improfest på Edderkoppen. Basert på tilbakemeldingene fra publikum, ønsker vi i år å gjøre konseptet litt annerledes. Det blir mer fokus på det musikalske, så selv om det fortsatt er en improteaterforestilling, blir det mer en blanding av teater og konsert.

Konseptet er veldig enkelt. Skuespillerne ber publikum om innspill til hvilke låter de vil høre. For eksempel en rocke-låt om kjønnsnøytrale toalett. Eller en disko-låt om å gi en klem, som vi fikk sist vi spilte. Jeg legger ved videoklipp: https://youtube.com/playlist?list=PLAoWQ-LI66SZKRldzfySLtU2Wgr8XOu53
40000,00OsloOslo
ImprolagetWorkshop i improsangVi ønsker å ha en workshop i improsang med Simen Hovd fra Det Andre Teatret. Den skal gjennomføres på Kulturhuset Stabekk Kino. I workshopen ønsker vi blant annet å lære mer om hvordan bygge opp en historie, hvilke teknikker som er best når du lager en sang, bli bedre på rim og sjangerforståelse. Simen gjort dette i mange år, så han har mye å lære oss.9000,00VikenBærum
LARVIK BARNE- OG UNGDOMSTEATERAlternativ Smartine - Oppdrag GlitterhavnSmartine - Oppdrag Glitterhavn var planlagt som Larvik Barne- og Ungdomsteaters juleforestilling 2020. Rundt 70 skuespillere i alderen 6-18 år øvde hele høsten, i mindre grupper og i tråd med smittevernforskriftene i kommunen. I november måtte vi imidlertid kaste om på planene om premiere i uke 50, i samråd med kommuneoverlegen, og utsette premieredatoen til uke 6 i 2021. Nå har vi imidlertid fått beskjed om at det ikke gis rom for å vise forestillingen i februar heller, siden det i forestillingen er så mange barn på scenen samtidig. Å fortsette med kurs og øvelser for grupper på inntil 20 barn er innenfor gjeldende smittevernregler i Larvik. Som et "plaster på såret" for skuespillerne våre, som selvfølgelig er skuffet over at produksjonen de har jobbet med igjen må utsettes, planlegger vi å lage en musikkvideo/ film hvor utdrag av forestillingen spilles inn. Dette må gjøres i mindre grupper, på scenen med fulle kostymer og scenografi, og så redigeres og klippes til en 10-15 minutters film hvor alle bidrar, og de store fellesscenene kan oppleves uten å utfordre smittevernrestriksjonene. En slik filmproduksjon ligger ikke i vårt opprinnelige budsjett, som denne gangen er betraktelig overskredet allerede på grunn av omorganisering og alternative prøveplaner. Vi søker derfor om penger fra Frifond til å kunne lage en musikkvideo/film , med utdrag fra forestillingen vi gjerne skulle vist men ikke fikk realisert på grunn av covid.40000,00Vestfold og TelemarkLarvik
LILLEHAMMER AMATØRTEATERUng i dagUngdom i Lillehammer amatørteater ønsker å utvikle en ungdomsforestilling for å beskrive hvordan det er å være ung i dag.40000,00InnlandetLillehammer
MEDICINERFORENINGENSøknad om midler til Medisinerrevyen våren 202114. mai 2021 arrangerer medisinstudentene ved Universitet i Oslo revy. Dette er en forestilling som har blitt arrangert siden tidlig 2000-tallet. Revyen holdes hvert semester av studentene som går andre semester på studiene Medisin, Odontologi og Ernæring i Oslo. Dette semesteret er det noe annerledes. På grunn av korona ble ikke revyen en realitet i 2020. Derfor er årets revy et samarbeid mellom vår- og høstkullet som begynte studiene i 2020. En annen ting som skiller årets revy fra de tidligere er den pågående pandemien. Tentativ plan er at revyen skal fremføres 14. mai, men i disse tider er det lite som kan sies sikkert. Dette innebærer derfor at vi har en reserveplan; at revyen holdes 03.09 da det er mer realistisk at smittesituasjonen tillater dette. Medisinstudentene lander nok i nedre del av skalaen når det kommer til kreative ferdigheter, da vi stort sett har sittet på rommet og gjort lekser. Vi er derfor avhengige av hjelp i form av musikalsk og teatralsk kompetanse. Dette er dessverre ikke gratis. Vi ønsker at revyen skal bli så vellykket som mulig, og vi henvender oss derfor til dere for hjelp. Ved hjelp av gavmilde bedrifter og organisasjoner, slik som Frifond, får vi muligheten til å virkeliggjøre visjonene våre, samtidig som sponsorer får mulighet til å reklamere. Vi håper primært på økonomisk hjelp, men alt av støtte er av interesse.

Vi håper på et positivt svar,
Pernille Grimsgaard, Petter Skar (revysjefer) og Vilde Selvåg (økonomiansvarlig)
40000,00OsloOslo
ROSEGÅRDEN BARNE- OG UNGDOMSTEATERReisen til Mi LahReisen til Mi Lah tar publikum med på en eventyr-reise som bruker store deler av Rosegården teaterhus, et industribygg fra 1947, samt en del på utsiden av Huset. Bygget som opprinnelig var margarinfabrikk, har kjeller med store metalldører, stort trappehus, produksjonslokaler, scene, garderobe og mye mer og går over 4 etg inkludert kjeller. Under reisen tas publikum med på en eventyrreise i følge med Enita, ei lita jente som må finne en kur for sin mors ukjente sykdom.

Underveis møtes vi mange ulike eventyrfigurer og andre mer eller mindre skumle vesen. Stykket er skrevet av Torgny Solheim og tidligere fremført på scenen både av Ville Rose Teateret og Rosegården barneteater. Nå blir det bearbeidet til å bli et «reisestykke» - der vi tar mindre grupper av publikum med på reisen. Premiere planlegges til 19. mai 2021, og spilles de påfølgende dagene. (Dersom dette ikke er mulig av smittevernhensyn, har vi en back-up plan om å spille i september)

Vi har hentet inspirasjon fra forestillingen «Spøkelsesvandring» som vi har gjort i mer enn 10 år i forbindelse med Halloween, et godt innarbeidet konsept. Det passer fint for å kunne både øve i og spille for små grupper og med forsterket smittevern, som er nødvendig pga covid-19. Høsten 2020 klarte vi å spille for 300 stykker i løpet av 4 kvelder. Det er likevel vanskelig for oss å få like mye billettinntekter som normalt og derfor søker vi om økt støtte for i det hele tatt å kunne gjennomføre forestilling.
40000,00AgderKristiansand
SJIRAFFEN KULTURSENTERDUS - Sjiraffen Produksjoner UngdomDUS ( Den Unge Scene) er en ungdomsteaterfestival som går over hele landet. Vi deltar med ungdommer fra Sjiraffen Kultursenter, som planlegger en skoleturne mot sommeren. Ungdommene lager forestillingen selv, ut i fra tema Røyrsler / Bevegelser - og vi jobber ut i fra gitte tema fra DUS Sentralt. Teksten utvikles med ungdommene selv.20000,00TrøndelagIndre Fosen, Malvik, Trondheim
SJØBODTEATRETBrødrene LøvehjerteSjøbodteatret vil sette opp Brødrene Løvehjerte av Astrid Lindgren, som en av tre oppsetninger, våren 2021. Forestillingen spilles av ungdom for barn. Foreldre/foresatte er frivillige og utfører alt fra kostymesøm og scenografibygging til kafé, kjøring av lys og lyd samt sminke. Astrid Lindgren er en av våre favoritter, men kostnaden for rettigheter blir høy i forhold til muligheter for inntjening. Ved beregning av inntekter i budsjettet er det tatt hensyn til et redusert antall publikum grunnet smittevernstiltak. Sjøbodteatret bestreber seg på å opprettholde teatertilbudet til barn og unge på tross av pandemien og opplever at tiltaket er ennå viktigere i denne tiden.40000,00Vestfold og TelemarkTønsberg
SJØBODTEATRETDen Unge SceneSjøbodteatret skal i år delta i det nasjonale prosjektet Den Unge Scene i region Vestfold og Telemark med Teater Ibsen som ansvarlig institusjon. Norske dramatikere inviteres til å skrive ny norsk dramatikk for unge, som skal spilles av unge. Vi har valgt en tekst av dramatiker Fredrik Høyer, med tittelen i-vi. Han kaller teksten "et manifest for en generasjon født inn i en krisetid".40000,00Vestfold og TelemarkTønsberg
Snart voksneDus - usynligVi skal i år være med på DUS-festivalen og har valgt manuset "Usynlig". Et spennende manus, og noe som er helt annerledes enn vi har gjort før. 40000,00VikenBærum
SPYTT I PANNE TEATERRoom 2021Skuespillet Room settes opp i Bergen på to scener: På Cornerteateret 8/4-11/4 2021 og på Fana kulturhus fra 30/4-2/5 2021. Det er planlagt henholdsvis 8 og 6 forestillinger. Stykket var planlagt satt opp høsten 2020, men koronasituasjonen har gjort at vi har måttet utsette det til 2021. I styket er det visuelle viktig, og vi er avhengig av en lystekniker som både er kreativ, profesjonell.

Johanne Eikehaug Adriansen har skrevet skuespillet Room. Hun er i tillegg selv regissør, produsent og skuespiller i stykket. Skuespillerne er profesjonelle i utførelse, men deltar uten betaling i Spytt i Panne Teater.

Skuespillet Room handler om å skrive. Det handler om den verdenen du skaper når du skriver og de karakterene som lever i den. Det handler om hvordan alt henger sammen med hverandre. Og om Forfatteren bak det hele.

Stykket tar publikum med inn i en absurd og poetisk verden inne i et forvirret kunstnersinn der karakterene våkner til liv i de kaotiske tekstene til Forfatteren. Forfatteren drømmer om å skrive noe stort av betydning, men sliter med å vite hva og hvorfor.

Room er en visuell og følelsesfull forestilling om drømmer, savn og lengsel og hva det vil si å skape. Og hvordan man som Forfatter blir en slags diktator over sin egen kreative verden og alle som bor der.
40000,00VestlandBergen
Stadsbygd 7. klasse 202117. mai SkuespillElevene i 7. klasse sammen med sine foreldre har ansvaret for 17. mai arrangementet i bygda vår. Det bruker da tradisjonelt å arrangeres et festsamvær i samfunnshuset hvor det settes opp et skuespill som eleven i 7. klasse har ansvaret for. Da dette er foreldregruppas oppgave og skolen ikke har noe rolle i det, må vi leie inn en del kompetanse for å få gjennomført
dette . Regissør, leie av samfunnshus, lyd og lys og en del kostnader til kostymer og rekvisitter vil påløpe. I år har klassen valgt å sette opp et stykke som tar for seg telefonens utvikling fra bemannede telefonsentraler til dagens smarttelefoner. En lokalhistorisk person som var operatør på "sentralen" , som ble kalt Sentral Jo på folkemunne, vil være en sentral person i stykke. 7. klassingene vært å intervjuet eldre personer og slektninger for å innhente historier om Sentral Jo og de andre som jobbet på telefonsentralen. Barna skal i samarbeid med regissør skrive manuset og dramatisere flere av historiene de har samlet. Grunnet den pågående pandemien, vil vi også gjøre opptak av stykket, slik at det kan vises digitalt om smittevernstiltak setter en stopper for å vise stykket i samfunnshuset som planlagt.
Vi leier inn ekstern hjelp av regissør og til opptak.
Elevene har hatt teknologiens utvikling og gjort intervjuer og hentet inn historier om Sentral Jo som pensum på skolen, men skolen har ingen rolle i arrangementet og oppsetningen for øvrig. Foreldregruppa vil ha ansvaret for kostymer, kuliser....
40000,00TrøndelagIndre Fosen
STUDENTTEATERET IMMATURUSHedda GablerStykkes skal utforske Hedda Gabler sitt sinn, og finne ut av hvorfor hun velger å avsluttet livet som hun gjør. De indre tankene til Hedda Gabler, som ofte må tolkes skal settes i fokus gjennom abstrakte brudd der vi får se den sanne maktsyke og kontrollerende Hedda. I en verden der stevet etter å opprettholde den perfekte fasaden er langt viktigere enn livet selv.
Når fortid, nåtid og fremtid møter Hedda som tre ulike menn som alle vil noe med henne. Denne trekanten som kontant forvikler den perfekte planen, om den perfekte fasaden.
17500,00VestlandBergen
STUDENTTEATERET IMMATURUSVi skal sette opp teaterforestillingen "Må" av Sarah Kane og i den anledning søker vi støtte.15000,00VestlandBergen
TEATERLOSJEN, LINJEFORNINGEN FOR DRAMA OG TEATERTeaterlosjens årlige produksjon - "Scener fra en anstendig familie"Teaterlosjen, Linjeforeningen for drama og teater studenter ved NTNU, setter Hvert år opp en teaterforestilling, og i år skal vi sette opp forestillingen " Scener fra en anstendig familie" originalt skrevet av Lennart Lidstrøm, bearbeidet av linjeforeningen. Forestillingen er en absurd komedie, som handler om en familie og deres diskusjoner og samtaler innenfor husets 4 vegger. På grunn av koronasituasjonen har vi utsatt forestillingen fra original premieredato 12.2.21 til ny premieredato 16.4.21 . Vi har ikke tenkt å gi opp, og gjør alt vi kan for å gi studentene i vår forening ett lysglimt i hverdagen. Enten om det er ved å være med å lage forestillingen (på en smitteforsvarlig måte), eller om det er å komme å se forestillingen eller følge forberedelsene på sosiale medier. 17000,00TrøndelagTrondheim
Teater RomMeg nær"Meg nær" er en relativt nyskreven tekst av Arne Lygre, som handler om ensomhet og nærhet. Den er et dypdykk inn i oss mennesker og hvor avhengige vi er av nærhet til andre, noe jeg tror vi alle har fått kjent på i løpet av året 2020. Teksten utforsker relasjoner, trygghet og det hele vil bli et slags forskningsprosjekt i oss selv og publikum, hvem er vi og hva trenger vi av andre. Prosjektet vil ha visninger på Rom for dans i Oslo, med gratis inngang, rundt 1. Mai. Jeg tror dette kan bli en utrolig trengt tekst for publikum, etter et år hvor vi alle har kjent på ensomhet og hvem vi er i våre relasjoner! En slags trøst i at det er ensomt å være alene, men man er ikke alene om å være ensom. Med oss har vi noen supre og gira unge skuespillerinteresserte mennesker, som har lyst til å lære mer om scenekunst og lage en forestilling vi føler er utrolig viktig for samtiden! 40000,00OsloOslo
TEATER ZUsynlig - DUSUngdomsgruppa Harehjerte er én av to ungdomsgrupper i Teater Z
Harehjerte jobber frivillig, prosjektbasert og etter demokratiske prinsipper og består av 9 ungdommer mellom '13 og 20 år. Nå er det et ønske å jobbe med en ferdig scenetekst og ungdommene har i den forbindelse valgt å bli med på Den Unge Scene (DUS). Ungdommene har i felleskap bestemt seg for å jobbe med teksten «Usynleg» av Kjersti Wøien Håland. Teksten tar for seg mange gode temaer, men Harehjerte ser temaene utenforskap, etikk/valg og psykisk helse som særlig interessante å jobbe med. Prosessen vil utforske disse temaene i sammenheng med rom, multimedia og fysikalitet. Harehjerte vil også forsøke å ta med seg og videreutvikle kunnskap og kompentanse fra arbeidet med devised teater.

Prosjektet starter for fullt i februar og det er planlagt totalt 70 timer til gjennomføring og forestillinger fordelt på 20 prøver. Prøvene vil foregå på kultursenteret ISAK som vi samarbeider tett med. Forestillingen vil bli spilt 2 til 3 ganger og vil være åpen for publikum. Forestillinger spilles både på ISAK Kultursenter og på den regionale DUS-festivalen på Rosendal teater (denne skal i utgangspunktet finne sted i slutten av mars, men dette er usikkert pga. coronasiruasjonen).
40000,00TrøndelagTrondheim
VESLEFRIKK TEATERVERKSTEDDrømmefangerenI sommer arrangerer vi sommerteater for våre elever og andre barn/ungdom. I forbindelse med dette setter vi opp vandreteateret "Drømmefangeren" som handler om drømmer og savn under coronanedstengingen. Mange barn og ungdom har hatt det vanskelig i denne perioden og i vår forestilling tar vi opp dette viktige temaet i samarbeid med barna som er med å skrive forestillingen.40000,00VikenHalden
VESLEFRIKK TEATERVERKSTEDEt sensommereventyrPrinsesse Gulltopp har forsvunnet og kongen og dronningen av eventyrland trenger hjelp.
Publikum sendes ut i eventyrskogen for å finne prinsessen og møter mange skikkelser underveis. Eventyrisk vandreteater med 80 aktører i alderen 3-20 år med som skuespillere.
40000,00VikenHalden

* Beskrivelsene som det står stjerne bak er omskrevet av Frifond for å passe til publisering

Retningslinjer for støtte

Jeg vil søke støtte for å

Gå videre