6 enkle steg for å få penger til å gjøre noe gøy

Hos Frifond kan du få støtte til nesten hva som helst, inkludert det meste av fysisk aktivitet.

Slik gjør du det:

1. Samle noen venner

Dere må være minst 3 for å få støtte fra Frifond, og minst en tredjedel av dere må være under 26. Få med deg noen av vennene dine! Hvis alle bidrar blir det mindre å gjøre for hver enkelt.

2. Finn ut hva dere vil gjøre

Fotballdag? Volleyball? Bygge skaterampe? Svømme? Tur i skogen? Det meste kan få støtte, så lenge dere arrangerer det selv, det skjer i kommunen dere bor i og dere følger retningslinjene våre. Dere må også finne en dato dere kan ha det på.

3. Finn ut hva dere trenger og hvor mye det koster

Hvis dere skal spise mat, bruke utstyr og leie bane så koster alt dette penger. Finn ut hvor mye det koster og lag et lite budsjett. Hvor mye det koster å leie en bane kan variere veldig, så det er lurt å kontakte de dere tenker å leie av og spørre. Budsjettet trenger ikke være komplisert. Her er et eksempel:

Utgifter  
Leie bane (2 dager, 6000 kr per dag) 12 000
Mat (20 pizzaer, 200 kr per pizza) 4000
   
Inntekter  
Frifond barn og unge 16 000

4. Send søknad på frifond.no

Å sende søknad til Frifond er en steg for steg-prosess der du fyller ut feltene på nettsiden vår. Det tar ikke veldig lang tid. Dere må fortelle litt om dere selv, hva dere skal gjøre, og fylle inn budsjettet. Maks 5 uker etter at dere har søkt får dere svar. Som regel spør vi dersom det er noe vi lurer på, eller hjelper dere hvis noe er litt feil i søknaden. Hvis søknaden til slutt ser grei ut kan vi godkjenne den, og da blir pengene utbetalt etter kort tid.

5. Gjennomfør aktiviteten

Gjør det dere har planlagt å gjøre! Spill fotball på en kjempefin bane, gå på tur og spis gratis is eller bygg den nye skaterampen deres. Dersom det blir noen endringer underveis er det lurt at dere sender en melding om dette til oss i Frifond. Husk å ta vare på kvitteringene for alt dere kjøper!

6. Lever rapport og kvitteringer

Etter at dere er ferdig med aktiviteten må dere logge inn igjen og levere rapport der dere forteller hva dere har gjort. Det er veldig viktig at dere tar vare på alle kvitteringene for det dere har kjøpt og sender oss bilde av dem, fordi det er sånn vi vet at pengene har blitt brukt som avtalt. Vi leser rapporten og går gjennom kvitteringene. Hvis alt ser greit ut godkjenner vi den, og da er prosjektet ferdig!

NB! Lag som er organisert i NIF kan ikke få støtte fra Frifond. Vi støtter heller ikke inngangsbilletter.

Hvis du har noen spørsmål kan du kontakte oss på hei@frifond.no.

Har du en idé du trenger penger til?

Vi støtter grupper som vil starte et prosjekt i nærområdet sitt. Sjekk om du kan få støtte under.

Jeg vil søke støtte for å

Gå videre