Slik får du støtte til en studentaktivitet – på 1-2-3

Er du med i en linjeforening som trenger penger til aktiviteter? Pizza med film, kanskje? Eller har du bare lyst til å finne på noe gøy med vennene dine?

Det kan være vanskelig å finne penger til å gjøre kule ting på fritiden mens man studerer. Hos Frifond kan man få inntil 35 000 kroner i året til å gjøre veldig mye forskjellig, så lenge det gjennomføres som frivillig aktivitet.

Slik gjør dere det:

1. Samle minst tre personer

For å få støtte fra Frifond må dere være minst tre personer, og minst 1/3 av gruppa må være under 26 år. Dere kan være organisert som en forening eller bare være en vennegjeng. Så lenge dere ikke er en bedrift eller offentlig institusjon får dere antagelig støtte av oss.

2. Planlegg aktiviteten

Lage magasin? Kunstutstilling? Spille inn musikk eller arrangere filmvisning med pizza? Finn ut hva dere skal gjøre, og når dere skal gjøre det. Deretter må dere finne ut hva ting kommer til å koste, så nøyaktig som mulig, og lage et lite budsjett. Dere trenger ikke gjøre det veldig komplisert. Her er et eksempel på budsjett til en filmkveld:

Utgifter
Pizza3000
Leie projektor og lerret4000
Leie lydanlegg5000
Leie film på nett39
Inntekter
Frifond  12 039

3. Send søknad på frifond.no

Å sende søknad til Frifond er en steg for steg-prosess der dere fyller ut feltene på nettsiden vår. Det tar ikke veldig lang tid. Dere får svar maksimum fem uker etter at dere har søkt. Ofte går det mye fortere enn det. Som regel spør vi hvis det er noe vi lurer på, eller hjelper dere å rette opp, dersom noe er feil i søknaden. Hvis søknaden til slutt ser grei ut kan vi godkjenne den. Da blir pengene utbetalt etter kort tid.

4. Gjennomfør aktiviteten

Gjør det dere har sagt dere skal gjøre sånn som dere har sagt dere skal gjøre det. Skriv og publiser magasinet, sett opp kunstutstillingen, øv inn låta eller kjøp inn pizza og se filmen.

5. Lever rapport og kvitteringer

Etter at dere er ferdig med aktiviteten må dere logge inn igjen og levere rapport der dere forteller hva dere har gjort. Ta vare på kvitteringene for det dere har kjøpt, og send oss bilde av dem. Sånn vet vi at pengene har blitt brukt som avtalt. Vi leser rapporten og går gjennom kvitteringene. Hvis alt ser greit ut, godkjenner vi den. Da er prosjektet ferdig!

Hvis du har noen spørsmål kan du kontakte oss på hei@frifond.no.

Har du en idé du trenger penger til?

Vi støtter grupper som vil starte et prosjekt i nærområdet sitt. Sjekk om du kan få støtte under.

Jeg vil søke støtte for å

Gå videre